Gorilla – wood glue faragasztó D3 (118ml)

Leírás

Legyen szó bármilyen faragasztásról, a Gorilla Wood Glue az Ön legjobb választása. Sokrétűen alkalmazható bármilyen fafajtához. Sőt mi több, különleges formulájának köszönhetően vízálló, kültéren is és házon belül is ideálisan alkalmazható. A Gorilla Wood Glue az a ragasztó, amire az asztalosok és hobby barkácsolók régóta vártak. A Földkerekség legnehezebb projektjeihez. A hagyományos faragasztókkal szemben ez a több fafajtából gyártott ragasztó erősebben és gyorsabban ragad. Vízálló, nem hagy maga után szines ragasztónyomot, ezáltal a szép ragasztóvonal garantált. A Gorilla Wood Glue minden bizonnyal a kedvenc ragasztója lesz.

Használati útmutató:

 1. Alkalmazás:
  A legjobb eredmény érdekében ragasztás előtt fontos, hogy előkészítsük a felszínt. Lamináláshoz simítsa le a felszínt, szabadítsa meg a ragasztandó felületet jelölésektől, egyenletlenségektől. Kattintson ide még több tippért a felület előkészítéséről. A felvitelre szükséges ragasztó menniysége különböző tényezőktől függ. Leggyakrabban elég, ha a ragasztót csak a ragasztandó felületek egyikére viszi fel. Nehezen ragadó fa esetében, mindkét oldalra vigyen fel ragasztót. Majd dörzsölje össze mindkét felületet, a ragasztó egyenletes eloszlatása érdekében. Pontosan annyi ragasztót kell felkenni, hogy az összecsípésnél egy kevés ragasztó kilépjen. 200 ml Gorilla Wood Gluekb 11m2 ragasztófelületre elegendő. Kattintson ide még több tippért.
  2. Szorítás:
  A rögzítés módja függ a kötésmódtól, a fa típusától, a nedvességétől, a szobahőmérséklettől, a szerelési időtől, valamint a felület minőségétől. Annyira szorítsa, hogy oldalt a ragasztó éppen csak kipréselődjön.

  Szorítási idő (az az időtartam, mely megmutatja, hogy mennyi ideig kell összeszorítani a felületeket): 20-30 perc szobahőmérsékleten.
  Munkaidő (az az időtartam, amin belül még problémamentesen dolgozhatunk az illesztéssel) : 3-4 óra.
  Megkeményedési idő ( az az időtartam , mely a ragasztó maximális ragasztóképességének eléréséhez szükséges: 24 óra

  3. A ragasztó eltávolítása:
  A Gorilla Wood Glu száradásig vízzel könnyedén eltávolítható.
  A még nedves ragasztó eltávolítása: használjon hozzá egy tiszta rongyot. Törölje át a felületet többször, hogy eltávolítsa az összes ragasztót. Használjon homokot, ha szükséges. A már megszáradt ragasztó eltávolítása: amint a ragasztó megszáradt, csak éles tárggyal, azaz például késsel, borotvaéllel távolítható el. Ezután szórja le homokkal.
  Az ragasztó adagoló tisztítása: minden használat után törölje le a ragasztótubus adagolóját egy ronggyal, végül zárja le a ragasztót. Abban az esetben, ha a ragasztóüveg beszáradt, vagy eldugult, távolítsa el a kupakot és egy éles tárggyal nyomja befelé a beszáradt ragasztót ( pl egy fogpiszkálóval) majd öblítse ki a kupakot meleg vízzel. A legvégén mossa meg a kezét szappanos meleg vízzel.